top of page

BERNARD FRAN NOLIC​

Pravilo privatnosti za www.bernardjan.com

 

Ova aplikacija prikuplja neke osobne podatke od svojih korisnika.

Ovaj dokument sadrži odjeljak posvećen kalifornijskim potrošačima i njihovim pravima na privatnost.

Ovaj dokument sadrži odjeljak posvećen potrošačima Virginije i njihovim pravima na privatnost.

Ovaj dokument sadrži odjeljak posvećen potrošačima Colorada i njihovim pravima na privatnost.
Ovaj dokument sadrži odjeljak posvećen potrošačima Connectitcuta i njihovim pravima na privatnost.
Ovaj dokument sadrži odjeljak posvećen potrošačima Utaha i njihovim pravima na privatnost.

Ovaj se dokument može ispisati za referencu pomoću naredbe ispisa u postavkama bilo kojeg preglednika.


SAŽETAK PRAVILA

Osobni podaci ​obrađeni za sljedeće svrhe i rabeći sljedeće usluge:


Analitika
Google analitika 4 

Osobni podaci: informacije o pregledniku; grad;  informacije o uređaju; zemljopisna širina (od grada); dužina (od grada); statistika sesije; tragači; podaci o korištenju

Prikupljanje preferencija povezanih s privatnošću

iubenda kontrola privatnosti i rješavanje kolačića

Osobni podaci: tragači

Kontaktiranje korisnika
Lista e-pošte ili newsletter i obrazac za kontakt

Osobni podaci: adresa e-pošte; ime; prezime

Prikazivanje sadržaja s vanjskih platformi
Google fontovi
Osobni podaci: podaci o korištenju; razne vrste podataka kako je navedeno u politici privatnosti usluge

 

Praćenje infrastrukture
Sentry 
Osobni podaci: različite vrste podataka kako je navedeno u politici privatnosti usluge

 

Upravljanje kontaktima i slanje poruka

MailChimp

Osobni podaci: adresa e-pošte, ime; prezime
 

Platformske usluge i hosting
Wix

Osobni podaci: razne vrste podataka navedenih u pravilu privatnosti usluge

 

Upravljanje oznakama
Googleov upravitelj oznaka

Osobni podaci: podaci o korištenju


Kontakt podaci


Vlasnik i kontrolor podataka
Bernard Vjeran Franolić
Ilica 218
10000 Zagreb
Hrvatska

Vlasnikova kontakt e-pošta: bernardjanofficial@yahoo.com

ČITAVO PRAVILO PRIVATNOSTI

Vlasnik i kontrolor podataka
Bernard Vjeran Franolic
Ilica 218
10000 Zagreb
Croatia

Vlasnikova kontakt e-pošta: bernardjanofficial@yahoo.com


Vrste prikupljenih podataka

 

Među vrstama osobnih podataka koje prikuplja ova aplikacija, sama ili preko trećih strana, nalaze se: adresa e-pošte; ime; prezime; podaci o korištenju; kolačići; informacije o uređaju; statistika sesije; podaci o pregledniku; grad; zemljopisna širina (od grada); dužina (od grada).

Potpune pojedinosti o svakoj vrsti prikupljenih osobnih podataka navedene su u posebnim odjeljcima ove politike privatnosti ili posebnim tekstovima objašnjenja koji se prikazuju prije prikupljanja podataka.
Korisnik može slobodno pružiti osobne podatke, ili, u slučaju korištenja podataka, prikupiti automatski prilikom korištenja ove aplikacije.
Osim ako nije navedeno drukčije, svi podaci koje zahtijeva ova prijava obvezni su i neustupanje ovih podataka može onemogućiti ovoj aplikaciji pružanje svojih usluga. U slučajevima u kojima ova aplikacija posebno navodi da neki podaci nisu obvezni, korisnici su slobodni da ne komuniciraju te podatke bez utjecaja na dostupnost ili funkcioniranje usluge.
Korisnici koji nisu sigurni koji su osobni podaci obvezni slobodni su kontaktirati vlasnika.
Svaka upotreba kolačića - ili drugih alata za praćenje - putem ove aplikacije ili vlasnika usluga trećih strana koje koristi ova aplikacija služi svrsi pružanja usluge koju zahtijeva korisnik, uz sve druge svrhe opisane u ovom dokumentu i u politici kolačića, ako je dostupna.

 

Korisnici su odgovorni za sve osobne podatke treće strane koji su dobiveni, objavljeni ili dijeljeni putem ove aplikacije i potvrđuju da imaju pristanak treće strane da daju podatke vlasniku.


Način i mjesto obrade podataka


Metode obrade
Vlasnik poduzima odgovarajuće sigurnosne mjere kako bi spriječio neovlašteni pristup, otkrivanje, izmjenu ili neovlašteno uništenje podataka.
Obrada podataka vrši se korištenjem računala i / ili alata omogućenih informacijama, slijedeći organizacijske postupke i načine koji su strogo povezani s naznačenim ciljevima. Osim vlasnika, u nekim slučajevima podaci mogu biti dostupni određenim vrstama zaduženih osoba koje su uključene u rad ove aplikacije (uprava, prodaja, marketing, pravna administracija sustava) ili vanjske strane (kao što su davatelji tehničkih usluga treće strane, prijevoznici pošte, pružatelji usluga hostinga, IT tvrtke, komunikacijske agencije), koje, ako je potrebno, imenuje vlasnik kao procesore podataka. Ažurirani popis tih stranaka može biti zatražen od Vlasnika u bilo kojem trenutku.


Pravna osnova za obradu
Vlasnik može obraditi osobne podatke koji se odnose na korisnike ako se primjenjuje jedno od sljedećeg:

 

 • korisnici su dali svoj pristanak za jednu ili više specifičnih svrha. Napomena: prema nekim zakonima vlasnik može obrađivati osobne podatke sve dok se korisnik tome ne usprotivi ("isključivanje"), a da se ne mora oslanjati na suglasnost ili neku od sljedećih pravnih osnova. Međutim, to se ne primjenjuje kad god je obrada osobnih podataka podložna europskom zakonu o zaštiti podataka;

 • pružanje podataka je neophodno za izvršenje ugovora s korisnikom i / ili za bilo koje predugovorne obveze iz njega;

 • obrada je neophodna za poštivanje zakonske obveze kojoj je vlasnik predmet;

 • obrada se odnosi na zadatak koji se obavlja u javnom interesu ili u obavljanju službene ovlasti povjerene vlasniku;

 • obrada je neophodna u svrhu legitimnih interesa koje provodi vlasnik ili treća strana.

U svakom slučaju, vlasnik će rado pomoći u razjašnjavanju specifične pravne osnove koja se odnosi na obradu, a osobito je li pružanje osobnih podataka zakonski ili ugovorna obveza ili uvjet koji je neophodan za sklapanje ugovora.
 

Mjesto
Podaci se obrađuju u prostorijama vlasnika i na drugim mjestima na kojima se nalaze strane uključene u obradu.

 

Ovisno o lokaciji korisnika, prijenos podataka može uključivati prijenos podataka korisnika u neku drugu zemlju osim vlastitu. Da bi saznali više o mjestu obrade takvih prenesenih podataka, korisnici mogu provjeriti odjeljak koji sadrži pojedinosti o obradi osobnih podataka.

 

Korisnici također imaju pravo saznati o pravnoj osnovi prijenosa podataka u zemlju izvan Europske unije ili bilo kojoj međunarodnoj organizaciji pod upravom međunarodnog javnog prava ili koju su osnovale dvije ili više država, kao što je UN, te o poduzetim sigurnosnim mjerama od strane vlasnika kako bi zaštitili njihove podatke.

 

Ako se takav prijenos odvija, korisnici mogu saznati više provjerom relevantnih odjeljaka ovog dokumenta ili se obratiti vlasniku koristeći podatke navedene u odjeljku za kontakt.
 

Vrijeme zadržavanja
Osobni podaci obrađuju se i pohranjuju dokle god to zahtijeva svrha za koju su prikupljeni.

Stoga:

 • Osobni podaci prikupljeni za svrhe vezane uz obavljanje ugovora između vlasnika i korisnika bit će zadržani sve dok se takav ugovor ne provede u potpunosti.

 • Osobni podaci prikupljeni u svrhu legitimnih interesa vlasnika zadržavaju se koliko god je potrebno za ispunjenje takvih svrha. Korisnici mogu pronaći određene informacije vezane uz legitimne interese koje vodi vlasnik u relevantnim odjeljcima ovog dokumenta ili kontaktiranjem vlasnika.

 

Vlasniku se može dopustiti zadržavanje osobnih podataka duže vrijeme kada korisnik dade suglasnost za takvu obradu, pod uvjetom da takav pristanak nije povučen. Nadalje, vlasnik može biti dužan čuvati osobne podatke na duži vremenski rok kad god je to potrebno radi obavljanja zakonske obveze ili po nalogu nadležnog tijela.

 

Nakon što istekne razdoblje čuvanja, osobni se podaci brišu. Stoga se pravo na pristup, pravo na brisanje, pravo na ispravak i pravo na prenosivost podataka ne mogu provesti nakon isteka roka čuvanja.


Svrha obrade

 

Podaci o korisniku prikupljaju se kako bi omogućili vlasniku da pruža svoje usluge u skladu sa svojim zakonskim obvezama, odgovara na zahtjeve za izvršenjem, zaštiti svoja prava i interese (ili interese svojih korisnika ili trećih strana), otkrije bilo kakve zlonamjerne ili lažne aktivnosti, kao i sljedeće: kontaktiranje korisnika, upravljanje oznakama, platforme i hosting, upravljanje kontaktima i slanje poruka, nadzor infrastrukture, prikazivanje sadržaja s vanjskih platformi, analitika i prikupljanja preferencija vezanih uz privatnost..

Za specifične informacije o osobnim podacima koji se koriste u svaku svrhu, korisnik se može obratiti odjeljku "Detaljne informacije o obradi osobnih podataka".


Detaljne informacije o obradi osobnih podataka
Osobni se podaci prikupljaju u sljedeće svrhe i koristeći sljedeće usluge:


Analitika


Usluge sadržane u ovom odjeljku omogućuju vlasniku praćenje i analizu web prometa te se mogu koristiti za praćenje ponašanja korisnika.

Google analitika 4 (Google Ireland Limited)

Google analitika 4 usluga je web analize tvrtke Google Ireland Limited (“Google”). Google koristi prikupljene podatke kako bi pratio i pregledao upotrebu ove aplikacije, pripremio izvješća o svojim aktivnostima i dijelio ih s drugim Googleovim uslugama.
Google može koristiti prikupljene podatke za kontekstualizaciju i prilagodbu oglasa vlastite oglasne mreže.
U Google analitici 4, IP adrese se koriste u vrijeme prikupljanja, a zatim se odbacuju prije nego što se podaci zabilježe u bilo kojem podatkovnom centru ili poslužitelju. Korisnici mogu saznati više konzultirajući Googleovu službenu dokumentaciju.

Obrađeni osobni podaci: informacije o pregledniku; grad; informacije o uređaju; zemljopisna širina (od grada); dužina (od grada); statistika sesije; tragači; podaci o korištenju.

 

Mjesto obrade: Irska – Privacy PolicyOpt Out.

Kategorija osobnih podataka prikupljenih u skladu s CCPA: identifikatori; internetske informacije; podaci o geolokaciji.

 

Ova obrada sačinjava:

 • prodaju prema CCPA, VCDPA, CPA, CTDPA i UCPA

 • ciljano oglašavanje prema CPA, CTDPA i UCPA

Prikupljanje preferencija povezanih s privatnošću

Ova vrsta usluge omogućuje ovoj aplikaciji da prikuplja i pohranjuje preferencije korisnika u vezi s prikupljanjem, upotrebom i obradom njihovih osobnih podataka, kako to zahtijeva primjenjivi zakon o privatnosti.

iubenda kontrole privatnosti i rješavanje kolačića (Iubenda SRL)

iubenda kontrola privatnosti i rješavanje kolačića omogućava vlasniku da prikuplja i pohranjuje preferencije korisnika u vezi s obradom osobnih podataka, a posebno s korištenjem kolačića i drugih tragača u ovoj aplikaciji.

Obrađeni osobni podaci: tragači.

 

Mjesto obrade: Italija – Privacy Policy

Kategorija osobnih podataka prikupljenih u skladu s CCPA: internetske informacije.

Kontaktiranje korisnika


Lista e-pošte ili newsletter (ova aplikacija)

Registriranjem na listu e-pošte ili za newsletter, korisnikova adresa e-pošte bit će dodana na popis kontakata onih koji mogu primati poruke e-pošte koje sadrže podatke o komercijalnoj ili promotivnoj prirodi u vezi s ovom aplikacijom. Vaša adresa e-pošte može se dodati i na ovaj popis kao rezultat prijave na ovu aplikaciju ili nakon kupnje.

Obrađeni osobni podaci: adresa e-pošte, ime; prezime.

Kategorija osobnih podataka prikupljenih u skladu s CCPA: identifikatori.

Ova obrada sačinjava:

 • prodaju prema VCDPA, CPA, CTDPA i UCPA

 

Obrazac za kontakt (ova aplikacija)

Popunjavanjem obrasca za kontakt s podacima, korisnik ovlašćuje ovu aplikaciju da koristi ove podatke kako bi odgovorio na zahtjeve za informacijama, citatima ili bilo kakvu drugu vrstu zahtjeva kako je naznačeno zaglavljem obrasca.

Obrađeni osobni podaci: adresa e-pošte, ime; prezime.

Kategorija osobnih ​podataka prikupljenih u skladu s CCPA: identifikatori.

Ova obrada sačinjava:

 • prodaju prema VCDPA

Prikazivanje sadržaja s vanjskih platformi

Ova vrsta usluge omogućuje vam gledanje sadržaja hostiranog na vanjskim platformama izravno sa stranica ove aplikacije i interakciju s njima.
Ova vrsta usluge još uvijek može prikupljati podatke o web prometu za stranice na kojima je usluga instalirana, čak i kada je korisnici ne koriste.

Google fontovi (Google Ireland Limited)

Google Fontovi usluga je vizualizacije tipografije koju pruža Google Ireland Limited, a koja omogućuje ovoj aplikaciji da na svoje stranice ugrađuje ovakav sadržaj.


Obrađeni osobni podaci: podaci o korištenju; razne vrste podataka kako je navedeno u politici privatnosti usluge.

Mjesto obrade: Irska – Privacy Policy.

Kategorija osobnih podataka prikupljenih u skladu s CCPA: internetske informacije.

Ova obrada sačinjava:

 • prodaju prema CCPA, VCDPA, CPA, CTDPA i UCPA

 • ciljano oglašavanje prema CPA, CTDPA i UCPA

Praćenje infrastrukture

Ova vrsta usluge omogućuje ovoj aplikaciji da nadzire uporabu i ponašanje svojih komponenata kako bi se poboljšali njezin rad, održavanje i rješavanje problema.
Koji će se osobni podaci obrađivati ovisi o karakteristikama i načinu provedbe ovih usluga čija je funkcija filtriranje aktivnosti ove aplikacije.

Sentry (Functional Software, Inc.)

Sentry je usluga praćenja koju pruža Functional Software, Inc..

Obrađeni osobni podaci: razne vrste podataka kako je navedeno u politici privatnosti usluge.

Mjesto obrade: SAD – Privacy Policy.

Kategorija osobnih ​podataka prikupljenih u skladu s CCPA: internetske informacije.

Ova obrada sačinjava::

 • prodaju prema CPA, CTDPA i UCPA

 • ciljano oglašavanje prema CPA, CTDPA i UCPA

Upravljanje kontaktima i slanje poruka

Ova vrsta usluge omogućuje upravljanje bazom podataka kontakata e-pošte, telefonskih kontakata ili bilo koje druge informacije za kontakt radi komuniciranja s korisnikom.
Te usluge također mogu prikupljati podatke o datumu i vremenu kada je korisnik pregledao poruku, kao i kada je korisnik stupio u interakciju s njom, primjerice klikom na poveznice uključene u poruku.

 

MailChimp (The Rocket Science Group, LLC.)

MailChimp je upravljanje e-adresom i usluga za slanje poruka koju pruža The Rocket Science Group, LLC.

Obrađeni osobni podaci:adreasa e-pošte, ime; prezime.

Mjesto obrade: SAD – Privacy Policy.

Kategorija osobnih podataka prikupljenih u skladu s CCPA: identifikatori.

Ova obrada sačinjava:

 • prodaju prema CCPA, VCDPA, CPA, CTDPA i UCPA

 • dijeljenje prema CCPA

 • ciljano oglašavanje prema VCDPA

Platformske usluge i hosting


Ove usluge imaju svrhu hostinga i pokretanja ključnih komponenti ove aplikacije, čime se omogućuje pružanje ove aplikacije iz jedinstvene platforme. Takve platforme pružaju širok raspon alata vlasniku, npr. analitika,
registracija korisnika, komentiranje, upravljanje bazom podataka, e-trgovina, obrada plaćanja - što podrazumijeva prikupljanje i rukovanje osobnim podacima. Neke od tih usluga funkcioniraju preko geografski distribuiranih poslužitelja, čime je teško odrediti stvarnu lokaciju gdje se pohranjuju osobni podaci.


Wix (Wix.com, Ltd.)


Wix je platforma koju pruža Wix.com, Ltd., koji omogućuje vlasniku da izradi, pokrene i ugosti ovu aplikaciju. Wix je vrlo prilagodljiv i može ugostiti web-stranice od jednostavnih blogova do složenih platformi za e-trgovinu.

Obrađeni osobni podaci: različite vrste podataka navedenih u pravilima o privatnosti usluge.

Mjesto obrade: Izrael – Privacy Policy.

Kategorija osobnih podataka ​​​prikupljenih u skladu s CCPA: internetske informacije.

Ova obrada sačinjava:

 • prodaju prema CCPA, CPA, CTDPA i UCPA

 • ciljano oglašavanje prema CPA, CTDPA i UCPA

Upravljanje oznakama


Ova vrsta usluge pomaže vlasniku da centralizirano upravlja oznakama ili skriptama potrebnim za ovu aplikaciju.
To rezultira protokom podataka korisnika putem ovih usluga, što može rezultirati zadržavanjem ovih podataka.

Googleov upravitelj oznaka (Google Ireland Limited)

Googleov upravitelj oznaka je usluga upravljanja oznakama koju pruža Google Ireland Limited.

Obrađeni osobni podaci: podaci o korištenju.

Mjesto obrade: Irska – Privacy Policy.

Kategorija osobnih podataka prikupljenih u skladu s CCPA: internetske informacije.

Ova obrada sačinjava:

 • prodaju prema CCPA, CPA, CTDPA i UCPA

 • ciljano oglašavanje prema CPA, CTDPA i UCPA


Prava korisnika


Korisnici mogu ostvariti određena prava u vezi s njihovim podacima koje je obradio vlasnik.

Konkretno, korisnici imaju pravo učiniti sljedeće:

 • Povući njihov pristanak u bilo kojem trenutku. Korisnici imaju pravo povući suglasnost ako su prethodno dali pristanak na obradu osobnih podataka.

 • Uložiti prigovor na obradu svojih podataka. Korisnici imaju pravo prigovora na obradu svojih podataka ako se obrada provodi na pravnoj osnovi bez njihova pristanka. Daljnje pojedinosti navedene su u odjeljku koji slijedi.

 • Pristupiti svojim podacima. Korisnici imaju pravo saznati hoće li vlasnik obraditi podatke, dobiti uvid u vezi s određenim aspektima obrade i dobiti kopiju podataka koji se obrađuju.

 • Provjeriti i tražiti ispravak. Korisnici imaju pravo provjeriti točnost njihovih podataka i zatražiti ažuriranje ili ispravljanje podataka.

 • Ograničiti obradu svojih podataka. Korisnici u određenim okolnostima imaju pravo ograničiti obradu svojih podataka. U tom slučaju vlasnik neće obrađivati njihove podatke u bilo koju svrhu osim pohrane.

 • Dobiti brisanje svojih osobnih podataka ili ih na drugi način ukloniti. Korisnici imaju pravo, pod određenim okolnostima, dobiti brisanje svojih podataka od vlasnika.

 • Primiti svoje podatke i prenijeti ih drugom kontroloru. Korisnici imaju pravo primati svoje podatke u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu i, ako je to tehnički izvedivo, prenijeti ih drugom kontroloru bez ikakvih smetnji.

 • Podnijeti žalbu. Korisnici imaju pravo podnijeti zahtjev pred njihovim nadležnim tijelom za zaštitu podataka.


Pojedinosti o pravu prigovora na obradu
Gdje se osobni podaci obrađuju radi javnog interesa, u obavljanju službene ovlasti koju ima vlasniku ili u svrhe legitimnih interesa koje provodi vlasnik, korisnici mogu prigovoriti takvoj obradi dajući temelj koji se odnosi na njihovu konkretnu situaciju kako bi opravdali prigovor.

Korisnici, međutim, moraju znati da ako se njihovi osobni podaci obrađuju u svrhu izravnog marketinga, toj obradi mogu prigovoriti u bilo kojem trenutku, besplatno i bez ikakvog opravdanja. Ako korisnik prigovara obradi u svrhu izravnog marketinga, osobni podaci više se neće obrađivati u takve svrhe. Da bi saznali obrađuje li vlasnik osobne podatke u svrhu izravnog marketinga, korisnici se mogu uputiti na odgovarajuće odjeljke ovog dokumenta.


Kako ostvariti ta prava

Svi zahtjevi za ostvarivanje korisničkih prava mogu se uputiti vlasniku putem kontakt informacija navedenih u ovom dokumentu. Ti se zahtjevi mogu ostvariti besplatno, a vlasnik će ih riješiti što je ranije moguće i uvijek u roku od mjesec dana, pružajući korisnicima informacije potrebne zakonom. Svako ispravljanje ili brisanje osobnih podataka ili ograničenje obrade vlasnik će priopćiti svakom primatelju, ako ih ima, kome su se objavili osobni podaci, osim ako se to ne pokaže nemogućim ili ne uključuje nesrazmjerni napor. Na zahtjev korisnika, vlasnik će ih obavijestiti o tim primateljima.


Pravilo o kolačićima


Ova aplikacija koristi tragače. Da biste saznali više, korisnik može pregledavati pravilo o kolačićima: Cookie Policy.


Dodatne informacije o prikupljanju i obradi podataka


Pravni postupak
Osobni podaci korisnika mogu se koristiti u zakonske svrhe od strane vlasnika na sudu ili u fazama koje dovode do mogućih pravnih radnji koje proizlaze iz nepravilnog korištenja ove aplikacije ili povezanih usluga.
Korisnik izjavljuje da je svjestan da se od vlasnika može zatražiti otkrivanje osobnih podataka na zahtjev javnih tijela.


Dodatne informacije o osobnim podacima korisnika
Osim podataka sadržanih u ovom pravilu privatnosti, ova aplikacija može korisniku dati dodatne i kontekstualne informacije o određenim uslugama ili prikupljanju i obradi osobnih podataka na zahtjev.


Dnevnici sustava i održavanje
Za potrebe korištenja i održavanja, ova aplikacija i usluge treće strane mogu prikupljati datoteke koje bilježe interakciju s ovom aplikacijom (dnevnici sustava) za tu svrhu koriste druge osobne podatke (kao što je IP adresa).


Informacije koje nisu sadržane u ovom pravilu

Više detalja o prikupljanju ili obradi osobnih podataka može se zatražiti od vlasnika u bilo kojem trenutku.
Molimo pogledajte kontakt podatke na početku ovog dokumenta.


Kako se obrađuju zahtjevi "Ne pratite"
Ova aplikacija ne podržava zahtjeve "Ne pratite".
Da biste utvrdili poštuju li usluge treće strane koje koristi zahtjeve "Ne pratite", pročitajte njihova pravila o privatnosti.


Promjene na ovom pravilu privatnosti
Vlasnik zadržava pravo izmjene ovog pravila o privatnosti u bilo koje vrijeme davanjem obavijesti svojim korisnicima na ovoj stranici i eventualno unutar ove prijave (aplikacije?) i / ili - koliko je to tehnički i pravno izvedivo - šaljući obavijesti korisnicima putem bilo kakvih kontaktnih podataka dostupnih vlasniku. Preporučljivo je često provjeriti ovu stranicu, odnoseći se na datum posljednje izmjene navedene na dnu.

Ako promjene utječu na postupke obrade obavljene na temelju suglasnosti korisnika, vlasnik će prikupiti novi pristanak od korisnika, gdje je to potrebno.

Informacije za potrošače u Kaliforniji

Ovaj dio dokumenta integrira i nadopunjuje informacije sadržane u ostatku politike o privatnosti, a pružaju ga tvrtke koje vode ovu aplikaciju i, ako je to slučaj, njegov nadređeni član, podružnice i pridružena društva (za potrebe ovog odjeljka zajednički se nazivaju "mi", "mi", „naši”).

Ovaj odjeljak odnosi se na sve korisnike (korisnici se nazivaju u nastavku, jednostavno kao “vi”, “vaš”, “vaše”), koji su potrošači s prebivalištem u Kaliforniji, Sjedinjene Američke Države, prema “Kalifornijskom zakonu o privatnosti potrošača iz 2018.” (“CCPA”), kako je ažurirano “Kalifornijskim Zakonom o pravima privatnosti” (“CPRA”) i naknadnim propisima. Za takve potrošače, ovaj odjeljak zamjenjuje sve druge eventualno različite ili suprotne informacije sadržane u politici privatnosti.

Ovaj dio dokumenta koristi izraz „osobni podaci” kako je definirano u Kalifornijskom Zakonu o privatnosti potrošača (CCPA/CPRA).

Obavijest o prikupljanju

Kategorije osobnih podataka koje se prikupljaju, koriste, prodaju ili dijele

U ovom smo odjeljku saželi kategorije osobnih podataka koje smo prikupili, koristili, prodavali ili dijelili i svrhe istih. O ovim aktivnostima možete detaljno pročitati u odjeljku "Detaljne informacije o obradi osobnih podataka" u ovom dokumentu.


Informacije koje prikupljamo: kategorije osobnih podataka koje prikupljamo

Prikupili smo sljedeće kategorije osobnih podataka o vama: identifikatore, internetske podatke i podatke o geolokaciji.

Ne prikupljamo osjetljive osobne podatke.

Nećemo prikupljati dodatne kategorije osobnih podataka bez da vas obavijestimo.

Koje su svrhe za koje koristimo vaše osobne podatke?

Možemo koristiti vaše osobne podatke kako bismo omogućili operativno funkcioniranje ove aplikacije i njihovih značajki (“poslovne svrhe”). U takvim će se slučajevima vaši osobni podaci obraditi na način potreban i proporcionalan poslovnoj svrsi za koju su prikupljeni, i strogo u granicama kompatibilnih operativnih svrha.

Vaše osobne podatke također možemo koristiti iz drugih razloga, kao što su u komercijalne svrhe (kako je naznačeno u odjeljku “Detaljne informacije o obradi osobnih podataka” u ovom dokumentu), kao i za poštivanje zakona i obrane naših prava pred kompetentnim tijelima kada su naša prava i interesi ugroženi ili trpimo stvarnu štetu.

Nećemo obraditi vaše podatke u neočekivane svrhe ili u svrhe koje nisu u skladu s onima izvorno objavljenima, bez vašeg pristanka.

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Ako nije drugačije navedeno u odjeljku “Detaljne informacije o obradi osobnih podataka”, nećemo zadržati vaše osobne podatke duže nego što je to razumno potrebno u tu svrhu.

Kako prikupljamo podatke: koji su izvori osobnih podataka koje prikupljamo?

Prikupljamo gore navedene kategorije osobnih podataka od vas izravno ili neizravno kada koristite ovu aplikaciju.

Primjerice, izravno dajete svoje osobne podatke kada podnosite zahtjeve putem bilo kojeg obrasca u ovoj aplikaciji. Osobne podatke također pružate neizravno kada navigirate ovom aplikacijom, jer se osobni podaci o vama automatski promatraju i prikupljaju.

 

Konačno, možemo prikupljati vaše osobne podatke od trećih strana koja rade s nama u vezi s uslugom ili funkcioniranjem ove aplikacije i njezinim značajkama.

Kako koristimo podatke koje prikupljamo: otkrivanje vaših osobnih podataka s trećim stranama u poslovne svrhe

U naše svrhe, riječ “treća strana” znači osobu koja nije ništa od sljedećeg: pružatelj usluga ili izvođač radova, kako je definirao CCPA.

Mi otkrivamo vaše osobne podatke trećim stranama koje su detaljno navedene u odjeljku pod naslovom "Detaljne informacije o obradi osobnih podataka” u ovom dokumentu. Te su treće strane grupirane i kategorizirane u skladu s različitim svrhama obrade.

Prodaja ili dijeljenje vaših osobnih podataka

Za naše svrhe, riječ "prodaja" znači svaka "prodaja, iznajmljivanje, objavljivanje, otkrivanje, širenje, stavljanje na raspolaganje, prijenos ili na drugi način iskomunicirano usmeno, pismeno ili elektroničkim putem, osobnih podataka potrošača od strane tvrtke do treće strane, za novčane ili druge vrijedne naknade", kako je definirao CCPA.

To znači da se, primjerice, prodaja može dogoditi kad god neka aplikacija pokrene oglase ili izvrši statističke analize prometa ili prikaza, ili jednostavno zato što koristi alate poput dodataka na društvenim mrežama i slično.

 

Za naše svrhe riječ “dijeljenje” znači svako “dijeljenje, iznajmljivanje, objavljivanje, otkrivanje, širenje, stavljanje na raspolaganje, prijenos ili na drugi način iskomunicirano usmeno, pismeno ili elektroničkim ili drugim sredstvima, osobnih podataka potrošača od strane tvrtke do treće strane za unakrsno-kontekstno oglašavanje ponašanja, bilo za novčanu ili drugu vrijednu protuuslugu, uključujući transakcije između posla tvrtke i treće strane za unakrsno-kontekstna oglašavanja u korist tvrtke u kojoj se ne razmjenjuje novac”, kao je definirano CCPA.

Imajte na umu da razmjena osobnih podataka s pružateljem usluga u skladu s pisanim ugovorom koji ispunjava zahtjeve koje je postavio CCPA, ne predstavlja prodaju ili dijeljenje vaših osobnih podataka.

VAŠE PRAVO NA ODUSTAJANJE OD PRODAJE ILI DIJELJENJA VAŠIH OSOBNIH PODATAKA I KAKO TO MOŽETE OSTVARITI


Mi prodajemo ili dijelimo vaše osobne podatke s trećim stranama koje su detaljno navedene u odjeljku pod naslovom “Detaljne informacije o obradi osobnih podataka” u ovom dokumentu. Te su treće strane grupirane i kategorizirane u skladu s različitim svrhama obrade.


Imate pravo isključiti tj. odustati od prodaje ili dijeljenja svojih osobnih podataka. To znači da ćemo se, kad god nas zatražite da prestanemo prodavati ili dijeliti vaše osobne podatke, pridržavati vašeg zahtjeva.
Takvi se zahtjevi u bilo kojem trenutku mogu slobodno podnijeti, bez podnošenja zahtjeva koji se može provjeriti.
Da biste u potpunosti ostvarili svoje pravo na odustajanje, možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku putem kontakt podataka navedenih u ovom dokumentu.
Za pojednostavljenu metodu odustajanja možete koristiti i poveznicu izbora privatnosti na ovoj aplikaciji.


Ako želite podnijeti zahtjeve za odustajanje od prodaje ili dijeljenja osobnih podataka putem globalne kontrole privatnosti omogućene od strane korisnika, poput Globalne kontrole privatnosti (“GPC”), to možete učiniti i mi ćemo se pridržavati takvog zahtjeva bez nesuglasica (kako je definirano u propisima CPRA). GPC se sastoji od postavke ili proširenja u pregledniku ili mobilnom uređaju i djeluje kao mehanizam koji web-stranice mogu koristiti kako bi naznačili da podržavaju GPC signal. Ako želite koristiti GPC, možete ga preuzeti i omogućiti putem preglednika ovdje ili proširenja preglednika. Više informacija o preuzimanju GPC -a dostupno je ovdje.

Sve osobne podatke prikupljene od vas u vezi s podnošenjem zahtjeva za odustajnje koristimo isključivo u svrhu ispunjavanja zahtjeva za odustajanje.
 

Jednom kada odustanete, moramo pričekati najmanje 12 mjeseci prije nego što pitamo jeste li se predomislili.

 

Vaša prava na privatnost prema Kalifornijskom zakonu o privatnosti potrošača i kako ih ostvariti

​​​Pravo na pristup osobnim podacima: pravo na poznavanje i prenosivost

IImate pravo tražiti da vam otkrijemo:
•    kategorije osobnih podataka koje prikupljamo o vama;
•    izvore iz kojih se prikupljaju osobni podaci;
•    svrhe za koje koristimo vaše podatke;
•    kome otkrivamo te podatke;
•    konkretne dijelove osobnih podataka koje smo prikupili o vama.

Također imate pravo znati koji se osobni podaci prodaju ili dijele i kome. Konkretno, imate pravo zatražiti dva odvojena popisa od nas gdje otkrivamo:
•    kategorije osobnih podataka koje prodajemo i prikupljamo o vama i kategorije trećih strana kojima su osobni podaci prodani ili su s njima podijeljeni;
•    kategorije osobnih podataka koje otkrivamo o vama u poslovne svrhe i kategorije osoba kojma su oni otkriveni u poslovne svrhe.
 

Gore opisano otkrivanje bit će ograničeno na osobne podatke prikupljene ili korištene u posljednjih 12 mjeseci.

Ako svoj odgovor dostavimo elektroničkim putem, priložene informacije bit će "prenosive", tj. isporučene u lako upotrebljivom formatu koji će vam omogućiti nesmetano slanje podataka drugom entitetu – pod uvjetom da je to tehnički izvedivo.
 

Pravo zatražiti brisanje vaših osobnih podataka

Imate pravo tražiti da izbrišemo bilo koje vaše osobne podatke, osim izuzeća utvrđenih zakonom (poput, uključujući, ali ne ograničavajući se na to gdje se podaci koriste za prepoznavanje i ispravljanje pogrešaka u ovoj aplikaciji, radi otkrivanja sigurnosti incidenata i zaštite od lažnih ili nezakonitih radnji, ostvarivanja određenih prava itd.).

Ako se ne primjenjuju nikakve zakonske iznimke, uslijed ostvarivanja vašeg prava, izbrisat ćemo vaše osobne podatke i uputiti bilo kojeg od naših pružatelja usluga na to i sve treće strane kojima smo prodali ili podijelili osobne podatke da bismo to učinili - pod uvjetom da je to tehnički izvedivo i ne uključuje nesrazmjerni napor.

Pravo na ispravljanje netočnih osobnih podataka


Imate pravo tražiti da ispravimo sve netočne osobne podatke koje održavamo o vama, uzimajući u obzir prirodu osobnih podataka i svrhe obrade osobnih podataka.
 

Pravo na odustajanje od / isključivanje prodaje ili dijeljenja osobnih podataka i ograničavanje upotrebe vaših osjetljivih osobnih podataka
 

Imate pravo isključiti, tj. odustati od prodaje ili dijeljenja svojih osobnih podataka. Također imate pravo tražiti da ograničimo našu upotrebu ili otkrivanje vaših osjetljivih osobnih podataka.
 

Pravo na neosvećivanje nakon odustajanja ili ostvarivanja drugih prava (pravo na nediskriminaciju)
 

Nećemo vas diskriminirati zbog ostvarivanja vaših prava prema CCPA. To znači da nećemo diskriminirati vas, uključujući, ali ne ograničavajući se na uskraćivanje robe ili usluga, naplaćujući vam drugačiju cijenu ili pružajući drukčiju razinu ili kvalitetu robe ili usluga samo zato što ste iskoristili prava privatnosti potrošača.
 

Međutim, ako nam odbijate pružiti svoje osobne podatke ili od nas tražiti da izbrišemo ili prestanemo prodavati vaše osobne podatke, a da su nam osobni podaci ili prodaja potrebni da bismo vam pružili robu ili usluge, to možda nećemo moći izvršiti.
 

U mjeri u kojoj to dopušta zakon, možemo vam ponuditi promocije, popuste i druge ponude u zamjenu za prikupljanje, čuvanje ili prodaju vaših osobnih podataka, pod uvjetom da je ponuđeni financijski poticaj razumno povezan s vrijednošću vaših osobnih podataka.
 

Kako ostvariti svoja prava

Da biste iskoristili gore opisana prava, morate nam poslati svoj provjerljivi zahtjev kontaktirajući nas putem detalja u ovom dokumentu.

Da bismo odgovorili na vaš zahtjev, potrebno je da znamo tko ste. Stoga gornja prava možete ostvariti samo podnošenjem provjerljivog zahtjeva koji mora:

 • pružiti dovoljno podataka koji nam omogućuju razumnu provjeru da ste osoba o kojoj smo prikupili osobne podatke ili ovlašteni predstavnik;

 • opisati svoj zahtjev s dovoljno detalja koji nam omogućuju pravilno razumijevanje, procjenu i odgovor na njega.

Nećemo odgovoriti na bilo koji zahtjev ako nismo u mogućnosti provjeriti vaš identitet i stoga potvrditi da se osobni podaci u našem posjedu zapravo odnose na vas.

Podnašanje provjerljivog zahtjeva za potrošače ne zahtijeva da stvorite račun kod nas. Koristit ćemo sve osobne podatke prikupljene od vas u vezi s provjerom vašeg zahtjeva isključivo u svrhu provjere i nećemo dalje otkriti osobne podatke, zadržati ih duže nego što je potrebno za potrebe provjere ili ih koristiti u druge svrhe.

Ako ne možete osobno podnijeti zahtjev za provjeru, možete ovlastiti osobu registriranu kod kalifornijskog državnog tajnika da djeluje u vaše ime.

Ako ste punoljetna osoba, možete podnijeti zahtjev za provjeru uime maloljetnika pod vašim roditeljskim autoritetom.

Možete podnijeti maksimalno dva zahtjeva u razdoblju od 12 mjeseci.

Kako i kada se očekuje da obrađujemo vaš zahtjev

Potvrdit ćemo primitak vašeg provjerljivog zahtjeva u roku od deset dana i dati podatke o tome kako ćemo obraditi vaš zahtjev.

Na vaš zahtjev odgovorit ćemo u roku od 45 dana od primitka. Trebamo li više vremena, objasnit ćemo vam razloge zašto i koliko nam treba još vremena. S tim u svezi, imajte na umu da nam može biti potrebno do 90 dana da ispunimo vaš zahtjev.

Naša objava obuhvaća prethodno razdoblje od 12 mjeseci. Samo s obzirom na osobne podatke prikupljene na dan 1. siječnja 2022. godine ili nakon njega, imate pravo zatražiti da otkrijemo podatke nakon razdoblja od 12 mjeseci, i mi ćemo to učiniti osim ao je to nemoguće uključivati nesrazmjerni napor.

Ako odbijemo vaš zahtjev, objasnit ćemo vam razloge našeg odbijanja.

Ne naplaćujemo naknadu za obradu ili odgovor na vaš provjerljivi zahtjev ako takav zahtjev nije očigledno neutemeljen ili pretjeran. U takvim slučajevima možemo naplatiti razumnu naknadu ili odbiti djelovati po zahtjevu. U oba ćemo slučaja priopćiti svoje izbore i objasniti razloge koji stoje iza toga.

Informacije za potrošače u Virginiji

Ovaj odjeljak integrira i nadopunjuje informacije sadržane u ostatku politike o privatnosti, a pružaju ga tvrtke koje vode ovu aplikaciju i, ako je to slučaj, njegov nadređeni član, podružnice i pridružena društva (za potrebe ovog odjeljka zajednički se nazivaju “mi”, “mi”, “naši”).

 

Ovaj odjeljak odnosi se na sve korisnike (korisnici se nazivaju u nastavku, jednostavno kao “vi”, “vaš”, “vaše”), koji su potrošači s prebivalištem u Virginia Commonwealth, prema “Zakonu o privatnosti potrošača Virginije” (“VCDPA”), i zaa takve potrošače on zamjenjuje sve druge eventualno različite ili suprotne odredbe sadržane u politici privatnosti.

 

Ovaj dio dokumenta koristi izraz “osobni podaci” kako je definirano u VCDPA.
 

Kategorije osobnih podataka koje se obrađuju


U ovom smo odjeljku saželi kategorije osobnih podataka koje smo obradili i svrhe istih. O tim aktivnostima možete detaljno pročitati u odjeljku “Detaljne informacije o obradi osobnih podataka” u ovom dokumentu.

 

Kategorije osobnih podataka koje prikupljamo

Prikupili smo sljedeće kategorije osobnih podataka: identifikatore, internetske podatke i podatke o geolokaciji.

 

Ne prikupljamo osjetljive podatke.

 

Nećemo prikupljati dodatne kategorije osobnih podataka bez da vas obavijestimo.
 

Zašto obrađujemo vaše osobne podatke


Da biste saznali zašto obrađujemo vaše osobne podatke, možete pročitati odjeljke pod naslovom “Detaljne informacije o obradi osobnih podataka” i “Svrha obrade” u ovom dokumentu.


Nećemo obraditi vaše podatke u neočekivane svrhe ili u svrhu nespojive s izvorno objavljenim svrhama, bez vašeg pristanka.
Možete slobodno dati, negirati ili povući takvu suglasnost u bilo kojem trenutku putem kontakt podataka navedenih u ovom dokumentu.


Kako koristimo podatke koje prikupljamo: dijeljenje vaših osobnih podataka s trećim stranama 

 

Mi dijelimo vaše osobne podatke trećim stranama koje su detaljno navedene u odjeljku pod naslovom “Detaljne informacije o obradi osobnih podataka” u ovom dokumentu. Te su treće strane grupirane i kategorizirane u skladu s različitim svrhama obrade.
U naše svrhe, riječ “treća strana” znači “fizičku ili pravnu osobu, javnu vlast, agenciju ili tijelo osim potrošača, kontrolora, procesora (obrađivača) ili podružnice procesora (obrađivača) ili kontrolora” kako je definirano u VCDPA.

Prodaja vaših osobnih podataka


Za naše svrhe, riječ “prodaja” znači svaka “razmjena osobnih podataka za razmatranje naše novčane naknade od treće strane” kako je definirano u VCDPA.
Imajte na umu da prema VCDPA, otkrivanje osobnih podataka procesoru koji obrađuje osobne podatke u ime kontrolora ne predstavlja prodaju. Pored toga, mogu se primijeniti i druge specifične iznimke navedene u VCDPA, poput, ali ne ograničavajući se na, objavljivanje osobnih podataka trećoj strani za pružanje proizvoda ili usluge koju ste zatražili.
Kao što je navedeno u odjeljku “Detaljne informacije o obradi osobnih podataka” u ovom dokumentu, naša upotreba vaših osobnih podataka može se smatrati prodajom u okviru VCDPA.

Vaše pravo na odustajanje od prodaje osobnih podataka i kako ga možete ostvariti


Imate pravo odustati od prodaje vaših osobnih podataka. To znači da ćemo se uvijek pridržavati vašeg zahtjeva kad god tražite da prestanemo prodavati vaše podatke. Da biste u potpunosti ostvarili svoje pravo na odustajanje, možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku putem kontakt podataka navedenim u ovom dokumentu.


Koristimo sve osobne podatke prikupljene od vas u vezi s podnošenjem zahtjeva za odustajanje isključivo u svrhu poštivanja zahtjeva.

Obrada vaših osobnih podataka za ciljano oglašavanje

U naše svrhe, riječ “ciljano oglašavanje” znači “prikazivanje oglasa za vas gdje je oglas odabran na temelju osobnih podataka dobivenih iz vaših aktivnosti tijekom vremena i na web-stranicama koje nisu povezane ili internetskim aplikacijama za predviđanje vaših preferencija ili interesa” kako je definirano u VCDPA.

Imajte na umu da prema VCDPA, ciljano oglašavanje ne uključuje: „oglase na temelju aktivnosti unutar vlastitih web-stranica kontrolora ili internetskih aplikacija, oglase na temelju konteksta trenutnog upita za pretraživanje potrošača, posjetu web-stranici ili internetskoj aplikaciji; oglase usmjerene na potrošača kao odgovor na zahtjev potrošača za informacijama ili povratnim informacijama; ili obradu osobnih podataka isključivo za mjerenje ili izvještavanje o performansama oglašavanja, dosega ili učestalosti”.


Da biste saznali više detalja o obradi vaših osobnih podataka za ciljane potrebe oglašavanja, možete pročitati odjeljak pod nazivom “Detaljne informacije o obradi osobnih podataka” u ovom dokumentu.


Vaše pravo da se isključite / odustanete od obrade vaših osobnih podataka za ciljano oglašavanje i kako ga možete ostvariti

Imate pravo isključiti se / odustati od obrade svojih osobnih podataka za ciljano oglašavanje. To znači da ćemo se, kad god nas zamolite da prestanemo obrađivati vaše podatke za ciljano oglašavanje, pridržavati vašeg zahtjeva. Da biste u potpunosti ostvarili svoje pravo na odustajanje, možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku, koristeći kontakt podatke navedene u ovom dokumentu.


Koristimo sve osobne podatke prikupljene od vas u vezi s podnošenjem zahtjeva za odustajanje isključivo u svrhu ispunjavanja zahtjeva za odustajanje.

Vaša prava na privatnost prema Zakonu o privatnosti potrošača Virginije i kako ih ostvariti

Možete iskoristiti određena prava u vezi s vašim podacima koje smo obradili. Konkretno, imate pravo učiniti sljedeće:
•    pristupiti osobnim podacima: pravo na znati. Imate pravo tražiti da potvrdimo obrađujemo li vaše osobne podatke ili ne. Također imate pravo pristupiti takvim osobnim podacima.
•    ispraviti netočne osobne podatke. Imate pravo tražiti da ispravimo sve netočne osobne podatke koje održavamo o vama, uzimajući u obzir prirodu osobnih podataka i svrhe obrade osobnih podataka.
•    zatražiti brisanje vaših osobnih podataka. Imate pravo tražiti da izbrišemo bilo koje od vaših osobnih podataka.
•    dobiti kopiju svojih osobnih podataka. Dat ćemo vaše osobne podatke u prijenosnom i upotrebljivom formatu koji vam omogućuje laki prijenos podataka na drugi entitet - pod uvjetom da je to tehnički izvedivo.
•    odustati od obrade vaših osobnih podataka u svrhu ciljanog oglašavanja, prodaje osobnih podataka ili profiliranja u postizanju odluka koje daju pravne ili slično značajne učinke koje se tiču vas.
•    biti nediskriminirani. Nećemo vas diskriminirati zbog ostvarivanja vaših prava prema VCDPA. To znači da nećemo diskriminirati vas, između ostaloga kod uskraćivanja robe ili usluga, naplaćujući vam drugačiju cijenu ili pružajući drukčiju razinu ili kvalitetu robe ili usluga samo zato što ste iskoristili prava privatnosti potrošača. Međutim, ako nam odbijate pružiti svoje osobne podatke ili od nas tražiti da izbrišemo ili prestanemo prodavati vaše osobne podatke, a da su nam osobni podaci ili prodaja potrebni da bismo vam pružili robu ili usluge, to možda nećemo moći izvršiti. U mjeri u kojoj to dopušta zakon, možemo vam ponuditi drukčiju cijenu, stopu, razinu, kvalitetu ili odabir robe ili usluga, uključujući ponudu robe ili usluga bez naknade, ako ste ostvarili svoje pravo na odustajanje, ili je naša ponuda povezana s vašim dobrovoljnim sudjelovanjem u bona fide programu vjernosti, nagradama, premium značajkama, popustima ili programu klupske kartice.
 

Kako ostvariti svoja prava


Da biste iskoristili gore opisana prava, morate nam poslati svoj provjerljivi zahtjev kontaktirajući nas putem detalja u ovom dokumentu.


Da bismo odgovorili na vaš zahtjev, potrebno je da znamo tko ste.

 

Nećemo odgovoriti na bilo koji zahtjev ako nismo u mogućnosti provjeriti vaš identitet koristeći komercijalno razumne napore i stoga potvrditi da se osobni podaci u našem posjedu zapravo odnose na vas. U takvim slučajevima možemo zatražiti od vas dodatne informacije koje su razumno potrebne za autentifikaciju vas i vašeg zahtjeva.

 

Podnašanje provjerljivog zahtjeva za potrošače ne zahtijeva da stvorite račun kod nas. Međutim, možda ćemo zahtijevati da koristite svoj postojeći račun. Koristit ćemo sve osobne podatke prikupljene od vas u vezi s vašim zahtjevom isključivo u svrhu provjere autentičnosti, bez daljnjeg otkrivanja osobnih podataka, zadržavajući ih duže nego što je potrebno u svrhu provjere autentičnosti ili ih koristiti u druge svrhe.

 

Ako ste punoljetna osoba, možete podnijeti zahtjev za provjeru uime maloljetnika pod vašim roditeljskim autoritetom.
 

Kako i kada se očekuje da obrađujemo vaš zahtjev


Odgovorit ćemo na vaš zahtjev bez nepotrebnog odgađanja, ali u svim slučajevima i najkasnije u roku od 45 dana od primitka. Ako trebamo više vremena, objasnit ćemo vam razloge zašto i koliko nam treba još vremena. S tim u svezi, imajte na umu da nam može biti potrebno do 90 dana da ispunimo vaš zahtjev.


Trebamo li odbiti vaš zahtjev, objasnit ćemo vam razloge koji stoje iza našeg uskraćivanja bez nepotrebnog odgađanja, ali u svim slučajevima i najkasnije u roku od 45 dana od primitka zahtjeva. Vaše je pravo žalbe na takvu odluku podnošenjem zahtjeva putem detalja navedenih u ovom dokumentu. U roku od 60 dana od primitka žalbe, pismeno ćemo vas obavijestiti o bilo kojoj akciji poduzetoj ili ne poduzetoj kao odgovor na žalbu, uključujući pismeno objašnjenje razloga za tu odluku. Ako je žalba odbijena, možete se obratiti glavnom odvjetniku kako biste podnijeli žalbu.


Ne naplaćujemo naknadu da odgovorimo na vaš zahtjev, za do dva zahtjeva godišnje. Ako je vaš zahtjev očito neutemeljen, pretjeran ili se ponavlja, možemo naplatiti razumnu naknadu ili odbiti djelovati na zahtjev. U oba ćemo slučaja priopćiti svoje izbore i objasniti razloge koji stoje iza toga.

Informacije za potrošače u Coloradu

Ovaj odjeljak integrira i nadopunjuje informacije sadržane u ostatku politike o privatnosti, a pružaju ga tvrtke koje vode ovu aplikaciju i, ako je to slučaj, njegov nadređeni član, podružnice i pridružena društva (za potrebe ovog odjeljka zajednički se nazivaju „mi”, „mi”, „naši”).

 

Ovaj odjeljak odnosi se na sve korisnike (korisnici se nazivaju u nastavku, jednostavno kao „vi”, „vaš”, „vaše”), koji su potrošači s prebivalištem u državi Colorado, prema „Zakonu o privatnosti u Coloradu” („CPA”), i zaa takve potrošače, on zamjenjuje sve druge eventualno različite ili suprotne odredbe sadržane u politici privatnosti.

 

Ovaj dio dokumenta koristi izraz „osobni podaci” kako je definirano u CPA.

Kategorije osobnih podataka koje se obrađuju

U ovom smo odjeljku saželi kategorije osobnih podataka koje smo obradili i svrhe istih. O tim aktivnostima možete detaljno pročitati u odjeljku „Detaljne informacije o obradi osobnih podataka” u ovom dokumentu.

Kategorije osobnih podataka koje prikupljamo

Prikupili smo sljedeće kategorije osobnih podataka: identifikatore, internetske podatke i podatke o geolokaciji.

Ne prikupljamo osjetljive podatke.

Nećemo prikupljati dodatne kategorije osobnih podataka bez da vas obavijestimo.

Zašto obrađujemo vaše osobne podatke

 

Da biste saznali zašto obrađujemo vaše osobne podatke, možete pročitati odjeljke pod naslovom „Detaljne informacije o obradi osobnih podataka” i „Svrha obrade” u ovom dokumentu.

Nećemo obraditi vaše podatke u neočekivane svrhe ili u svrhu nespojive s izvorno objavljenim svrhama, bez vašeg pristanka.
Možete slobodno dati, negirati ili povući takvu suglasnost u bilo kojem trenutku putem kontakt podataka navedenih u ovom dokumentu.


Kako koristimo podatke koje prikupljamo: dijeljenje vaših osobnih podataka s trećim stranama 

 

Mi dijelimo vaše osobne podatke trećim stranama koje su detaljno navedene u odjeljku pod naslovom „Detaljne informacije o obradi osobnih podataka” u ovom dokumentu. Te su treće strane grupirane i kategorizirane u skladu s različitim svrhama obrade.
U naše svrhe, riječ „treća strana” znači „fizičku osobu, javnu vlast, agenciju ili tijelo osim potrošača, kontrolora, procesora (obrađivača) ili podružnice procesora (obrađivača) ili kontrolora” kako je definirano u CPA.

Prodaja vaših osobnih podataka


Kao što je navedeno u odjeljku „Detaljne informacije o obradi osobnih podataka” u ovom dokumentu, naša upotreba vaših osobnih podataka može se smatrati prodajom u okviru CPA.

Za naše svrhe, riječ „prodaja”, „prodavati” ili „prodano” znači „razmjena osobnih podataka za novčane ili druge vrijednosti razmatranja kontrolora trećoj strani” kako je definirano u CPA.

 

Molimo imajte na umu da prema CPA, otkrivanje osobnih podataka procesoru koji obrađuje osobne podatke u ime kontrolora ne predstavlja prodaju. Pored toga, mogu se primijeniti i druge specifične iznimke navedene u CPA, poput, ali ne ograničavajući se na, objavljivanje osobnih podataka trećoj strani za pružanje proizvoda ili usluge koju ste zatražili.

Vaše pravo na odustajanje od prodaje osobnih podataka i kako ga možete ostvariti

 

Imate pravo odustati od prodaje vaših osobnih podataka. To znači da ćemo se uvijek pridržavati vašeg zahtjeva kad god tražite da prestanemo prodavati vaše podatke.

 

Da biste u potpunosti ostvarili svoje pravo na odustajanje, možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku putem kontakt podataka navedenim u ovom dokumentu.

Za pojednostavljenu metodu odustajanja možete koristiti i poveznicu izbora privatnosti na ovoj aplikaciji.

Koristimo sve osobne podatke prikupljene od vas u vezi s podnošenjem zahtjeva za odustajanje isključivo u svrhu poštivanja zahtjeva.

Obrada vaših osobnih podataka za ciljano oglašavanje

Kao što je navedeno u odjeljku „Detaljne informacije o obradi osobnih podataka” u ovom dokumentu, vaše osobne podatke možemo koristiti u ciljane svrhe oglašavanja.

U naše svrhe, riječ „ciljano oglašavanje” znači „prikazivanje oglasa potrošaču gdje je oglas odabran na temelju osobnih podataka dobivenih ili zaključenih s vremenom iz aktivnosti potrošača na web-stranicama koje nisu povezane, aplikacijama ili internetskih usluga za predviđanje potrošačevih preferencija ili interesa” kako je definirano u CPA.

Molimo imajte na umu da prema CPA, ciljano oglašavanje ne uključuje: „oglase usmjerene na potrošača kao odgovor na zahtjev potrošača za informacijama ili povratnim informacijama; oglase na temelju aktivnosti unutar kontrolorovih web-stranica ili internetskih aplikacija ili bilo kojih povezanih web-stranica ili internetskih aplikacija, oglase na temelju konteksta trenutnog upita za pretraživanje potrošača, posjetu web-stranici ili internetskoj aplikaciji; ili obradu osobnih podataka isključivo za mjerenje ili izvještavanje o učestalosti oglašavanja, performanse ili dosega”.

 

Vaše pravo na odustajanje od prodaje osobnih podataka i kako ga možete ostvariti

Imate pravo odustati od prodaje vaših osobnih podataka. To znači da ćemo se uvijek pridržavati vašeg zahtjeva kad god tražite da prestanemo prodavati vaše podatke.

Da biste u potpunosti ostvarili svoje pravo na odustajanje, možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku putem kontakt podataka navedenim u ovom dokumentu.

Za pojednostavljenu metodu odustajanja možete koristiti i poveznicu izbora privatnosti na ovoj aplikaciji.

Koristimo sve osobne podatke prikupljene od vas u vezi s podnošenjem zahtjeva za odustajanje isključivo u svrhu poštivanja zahtjeva.

Univerzalni mehanizam za odustajanje: Globalna kontrola privatnosti

Ako želite podnijeti zahtjeve za odustajanje od prodaje osobnih podataka ili ciljanog oglašavanja putem globalne kontrole privatnosti omogućene za korisnike, poput Globalne kontrole privatnosti („GPC”), to možete slobodno učiniti i mi ćemo se pridržavati takvog zahtjeva. GPC se sastoji od postavke ili proširenja u pregledniku ili mobilnom uređaju i djeluje kao mehanizam koji web-stranice mogu koristiti kako bi naznačili da podržavaju GPC signal. Ako želite koristiti GPC, možete ga preuzeti i omogućiti putem preglednika ili proširenja preglednika. Više informacija o preuzimanju GPC -a dostupno je ovdje.

Vaša prava na privatnost prema Zakonu o privatnosti potrošača Kolorada i kako ih ostvariti

Možete iskoristiti određena prava u vezi s vašim podacima koje smo obradili. Konkretno, imate pravo učiniti sljedeće:
•    odustati od obrade vaših osobnih podataka u svrhu ciljanog oglašavanja, prodaje osobnih podataka ili profiliranja u postizanju odluka koje daju pravne ili slično značajne učinke koje se tiču vas.
•    pristupiti osobnim podacima. Imate pravo tražiti da potvrdimo obrađujemo li vaše osobne podatke ili ne. Također imate pravo pristupiti takvim osobnim podacima.
•    ispraviti netočne osobne podatke. Imate pravo tražiti da ispravimo sve netočne osobne podatke koje održavamo o vama, uzimajući u obzir prirodu osobnih podataka i svrhe obrade osobnih podataka.

•    zatražiti brisanje vaših osobnih podataka. Imate pravo tražiti da izbrišemo bilo koje od vaših osobnih podataka.

•    dobiti kopiju svojih osobnih podataka. Dat ćemo vaše osobne podatke u prijenosnom i upotrebljivom formatu koji vam omogućuje laki prijenos podataka na drugi entitet - pod uvjetom da je to tehnički izvedivo.

U svakom slučaju, nećemo povećati troškove ili smanjiti dostupnost proizvoda ili usluge, temeljenih isključivo na ostvarivanju bilo kojeg od vaših prava i nepovezanim s izvedivošću ili vrijednošću usluge. Međutim, umjeri u kojoj to dopušta zakon, možemo vam ponuditi drukčiju cijenu, stopu, razinu, kvalitetu ili odabir robe ili usluga, uključujući ponudu robe ili usluga bez naknade, ako je naša ponuda povezana s vašim dobrovoljnim sudjelovanjem u bona fide programu vjernosti, nagradama, premium značajkama, popustima ili programu klupske kartice.

Kako ostvariti svoja prava

Da biste iskoristili gore opisana prava, morate nam poslati svoj provjerljivi zahtjev kontaktirajući nas putem detalja u ovom dokumentu.

 

Da bismo odgovorili na vaš zahtjev, potrebno je da znamo tko ste i koje pravo želite vježbati.

 

Nećemo odgovoriti na bilo koji zahtjev ako nismo u mogućnosti provjeriti vaš identitet koristeći komercijalno razumne napore i stoga potvrditi da se osobni podaci u našem posjedu zapravo odnose na vas. U takvim slučajevima možemo zatražiti od vas dodatne informacije koje su razumno potrebne za autentifikaciju vas i vašeg zahtjeva.

 

Podnašanje provjerljivog zahtjeva za potrošače ne zahtijeva da stvorite račun kod nas. Međutim, možda ćemo zahtijevati da koristite svoj postojeći račun. Koristit ćemo sve osobne podatke prikupljene od vas u vezi s vašim zahtjevom isključivo u svrhu provjere autentičnosti, bez daljnjeg otkrivanja osobnih podataka, zadržavajući ih duže nego što je potrebno u svrhu provjere autentičnosti ili ih koristiti u druge svrhe.

 

Ako ste punoljetna osoba, možete podnijeti zahtjev za provjeru uime djeteta pod vašim roditeljskim autoritetom.

Kako i kada se očekuje da obrađujemo vaš zahtjev

Odgovorit ćemo na vaš zahtjev bez nepotrebnog odgađanja, ali u svim slučajevima i najkasnije u roku od 45 dana od primitka. Ako trebamo više vremena, objasnit ćemo vam razloge zašto i koliko nam treba još vremena. S tim u svezi, imajte na umu da nam može biti potrebno do 90 dana da ispunimo vaš zahtjev.


Trebamo li odbiti vaš zahtjev, objasnit ćemo vam razloge koji stoje iza našeg uskraćivanja bez nepotrebnog odgađanja, ali u svim slučajevima i najkasnije u roku od 45 dana od primitka zahtjeva. Vaše je pravo žalbe na takvu odluku podnošenjem zahtjeva putem detalja navedenih u ovom dokumentu. U roku od 45 dana od primitka žalbe, pismeno ćemo vas obavijestiti o bilo kojoj akciji poduzetoj ili ne poduzetoj kao odgovor na žalbu, uključujući pismeno objašnjenje razloga za tu odluku. Ako je žalba odbijena, možete se obratiti glavnom odvjetniku kako biste podnijeli žalbu.

Ne naplaćujemo naknadu da odgovorimo na vaš zahtjev, za do dva zahtjeva godišnje.

NASTAVAK NA PRAVILA PRIVATONSTI 2

bottom of page